Gott nytt år!

Fyrverkerier i Milano för exakt ett år sen. Aldrig sett något liknande!

Tvåtusenelva.

Vilka länder har du besökt?

Italien två gånger. Först Milano över nyår och sedan Rom på påsklovet. Otroligt bra resor!

Rom

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

Studenten 10 juni, defintivit.

Vad var din största framgång 2011?

Mina betyg sista året som faktiskt var himlahimla bra. Önskar att jag hade kommit på lite tidigare hur man gör för att få mvg, det gick ju så lätt när man listat ut det.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Svinigt ont i ryggen och så alla vanligt sjukdomar som förkylning, magsjuka, halsont m.m.

Vad spenderade du mest pengar på?

Italienresorna, vilket är precis vad jag vill lägga pengar på.


Hur tillbringade du julafton?

I år hade vi julafton på juldagen, och firade hemma tillsammans med familjen + Johan och Jimmy.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Vi hade en fruktansvärt rolig kräftskiva med massor av bra vänner, i spöregn. 

Vad fick dig att må bra?

Finaste klassvännerna.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Fortfarande Robert Pattinson..

Fem händelser som varit bra det här året?

Känslan av att få mvg.
Lyssna på musik och dricka öl på uteserveringar.
Åka båt och inte ha någonting att tänka på.
Att ha ett jobb och tjäna pengar.
Klarade av prövotiden med körkortet alldeles galant.

Fem händelser som varit sämst det här året?

Att sluta skolan och inte ses varenda dag.

Alldels för mycket sommarjobbande.
Att jag inte hann vara någonting på vår ö.

Julen utan snö.
Att inte ha någon energi kvar.

Vilka kläder har du använt mest?

Jeans och converse.

Vad har du mest lyssnat på för musik?

Nästan och uteslutande svensk, favoriterna har varit;
Inga kläder och Snälla bli min - Veronica Maggio
Gråa dagar - Lars Winnerbäck
Som jag hade dig förut, Jag kan inte skilja på och Lät du henne komma närmre - Melissa Horn
Memories in blue - Hoffmaestro
Come give me love - Ted Gärdestad

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)

Film: Breaking dawn och Harry Potter och dödsrelikerna.
Serie: Vänner
Tittar väldigt väldigt sällan på tv.

Vilka människor har du hängt mest med år?


Hela våren var jag näst intill uteslutande med fina klassvänner. I somras hängde jag mycket med Linnea och hennes kompisar, samt med Lovisa. I höst har jag definitivt umgåtts mest med gymnastikvänner.

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffat folk. Åkt på små, spontana resor.

Årets tre roligaste fester?


Firandet av att produktionsveckan var avklarad


Studenten


Födelsedagskräftskivan


25 december.


Vi hade en mycket kort, men ändå fin, gran i år.


Vi fick besök av tomten, det var åratal sen sist. Vi blev precis lika lyckliga och pirriga som vi blev då.
 

Paketen tog aldrig slut. Vi höll på till halv två på natten innan alla paket var utdelade.


Det obligatoriska julfotot. Johan, Linnea, Evelina, Jimmy och jag.


Vi hade julfint i köket med massor av tända ljus och vi åt sanslöst gott julbord.


Pianospel och julsånger.


Fick så fina paket! Både utanpå och inuti.
Jag har haft en fantastisk jul och ser fram emot några dagars ledighet. Jobbar imorgon men sen får jag ledig
ändå tills den femte januari. Tjoho.

Julstädat.

Det ser ut som sommar utanför fönstret :(

Julafton!

Idag är det julafton! Trots att det mer ser ut som april ute. Varmt är det också, uschochfy. Jag tänker däremot att det kommer bli himla juligt bara det blir mörkt ute, när alla ljus är tända, det brinner i spisen och Kalle Anka börjar. Dock firar vi inte riktiga julafton idag då pappa jobbar, så vi har flyttat hela firandet till imorgon. Det går lika bra det med. Förutom att jag är lika förväntansfull som ett barn på att få öppna mina paket, och på att få ge mina inköpta och kärleksfullt inslagna julklappar, att jag inte kan förstå hur jag ska kunna vänta ända till imorgon. Dessutom har vi sanslöst mycket julklappar under våran gran i år, vilket inte gör det lättare att vänta. Idag har vi istället planer på att dekorera pepparkakor, baka knäck, göra lyxfika, kolla på Kalle Anka och se världens bästa julfilm Love Actually. Vi har dessutom hunnit med att äta tomtegröt och en tripp till kyrkan. Mysigt mysigt. GOD JUL!


Niotillfem.



Pics; Niotillfem

Här kommer mitt bloggtips nummer två och det här är min absoluta favorit på alla sätt och vis. Jag har läst den här bloggen till och från i ett par år, men det är först nu det senaste halvåret som jag har blivit riktigt ordentligt fast. Nu tittar jag in så fort jag får en chans och bara hoppashoppas att det finns ett nytt inlägg att läsa och förundras av. Sandra Beijer heter tjejen som driver bloggen, hon bor i New York sen ett år tillbaka, jobbar som copywrighter, bloggare och krönikör för aftonbladet. Som ni förstår är hon en hejare på att skriva, och det är en av anledningarna till att Niotillfem är en blogg man inte kan undgå. Hon lever ett drömliv och går alltid på dem roligaste festerna. Det är sanslöst hur sugen jag blir på att resa till New York i sommar. Dessutom fotar hon hur fint som helst! och har världens finaste klädstil.
För er som inte redan hittat den här bloggen, läs den läs den läs den!

http://rodeo.net/niotillfem/

We were dreamers, not so long ago. But one by one, we all had to grow up.




Artonde december.

Det har varit en lång dag. Som började med tidigt uppgång och gymnastikuppvisning. Jag har spenderat hela morgonen och förmiddagen med att visa upp volter, dans och andra färdigheter. För min del gick det både toppen, och hyfsat. Men jag är ruskigt nöjd ändå. Dessutom vann jag handståendetävlingen! Tjoho!

Sedan hemgång, snabbfika och skogstripp. I skogen skulle vi hugga julgran, i ösregn och mörker. Det var en ny upplevelse. Familjen klädde sig för vädret, tog ficklampor och sedan gav vi oss ut i regn och rusk för att hitta den perfekta julgranen. Dock fanns det noll granar. Antingen var dem för korta, för glesa, fula uppe, torra nere, för höga, eller fina från en sida och avskalade på andra. Det blev med andra ord ingen perfekt gran, men en ganska bra. Tror vi. Vi högg två för säkerhets skull.

Nu väntar myskväll. Jag har tagit ett långt bad med tända ljus och kollat lite på Harry Potter och de vises sten. Snart är det middag och efter det blir det förmodligen lite julklappspyssel. På tal om julklappar, är alla mina inhandlade nu. och jag är himla nöjd!


Pic; Bjursås 2009.

I'm wandering, I'm crawling. I'm two steps from falling, I just can't seem to get around. I'm heavy, I'm weary. I'm not thinking clearly, I just can't seem to find solid ground.



Lucia.


Om våra rastlösa hjärtan vore plast.

Pic; Implode.blogg

Nu tänkte jag tipsa om en av mina absoluta favoritbloggar (jag har två). Egentligen tycker jag att det känns så där höstmysigt att läsa bloggar. Men eftersom hösten gick i rasande fart och det nu redan förväntas vara vinter, trots att vädret är så varmt att man, om man inte hade anat lite vitt på marken, lika bra hade kunnat tro att det fortfarande är höst. Hur som helst tänker jag att ni säkert också kommer att tycka om dem precis lika mycket som jag.

Min första blogg i kategorin favorit-på-alla-sätt-och-vis hittade jag alldeles alldeles nyligen. Dock, trots denna korta tid har jag blivit sanslöst fäst och älskar vartenda inlägg. Den här blogen fylls av bilder, som är fotade precis så där som jag vill kunna fota, men framför allt är det texterna som etsar sig fast. Texterna är makalöst fint skrivna och passar så väldans bra ihop med verkligheten, bilderna, vardagen. Om jag hade kunnat skriva så, hade jag inte gjort någonting annat. Jag hade skrivit jämt, jämt, jämt. Läs den!
http://implode.blogg.se/ 

Månaderna som flög förbi utan minsta avbrott.





Åttonde december.



The Holiday.

Jag hade så totalt glömt bort hur fin filmen The holiday är. Men när jag och Evelina såg den i lördags insåg jag att den absolut ligger på toplistan över mina favorit-julfilmer. Allra högst upp på listan är såklart Love Actually som dessutom är min favoritfilm alla kategorier. Men The Holiday är även den himla bra, och himlans fin. Jag vill ha snö, massvis med snö, på momangen. Och jag vill resa bort, helst just nu på en gång.

 


Julpyssel en lördag.


Showvecka.

Idag har årets mest glädjerika vecka inletts. Vi har ägnat hela dagen åt att få ordning i Roslagsskolans aula där vi har rensat kläder, planerat logeuppdelning, byggt scen, satt upp massvis med glitter och sett en hel hög med grymma dansare och gymnaster. Nu har vi två repetitioner kvar, sedan börjar showerna på riktigt. För min del blir det inte riktigt lika mycket show som för ett par år sedan. Jag jobbar mest hela tiden, men jag ska försöka hinna vara med på några shower ändå. Lite gympa, och lite lärardans.



December.


Mina första julklappar för i år! Åh vad jag älskar att det är jul på riktigt nu!

RSS 2.0