The seasons pass me by.


Första advent.


Första advent firades med fika. Såklart åts det massor med nybakta lussebullar och pepparkakor, ungefär det bästa som finns. Sedan satte vi upp alla stjärnor, stakar och lite smått julpynt. Nu har vi julfint hemma hos oss.


Lagom till första advent kom den första snön hos oss i Norrsund. Det var riktigt stora flingor som föll och vi har till och med lite snö kvar på gräsmattan även idag. Hoppashoppashoppas att det kommer snö till julafton!


En tripp till Stockholm.

Idag stod en dag i Stockholm på schemat. Jag, systrarna och Johan tog oss till Stureplan för att fotograferas. Julklapp från förra året som vi nu kommit till kritan med att boka. Efter en mycket imponerande bilkörning från min sida (inga felkörningar, ingen stresss och en perfekt parkeing) möttes vi av en osannolikt häftig lägenhet med utsikt över hela Stureplan. Där inne skulle vi sminkas (ganska värdelösa make-up artister så vi alla fick bättra på i efterhand), fixas till i håret (jag fick hyfsade lockar, Evelina och Linnea en blandad succé och Johan hoppade helt över hårstylingen vilket visade sig vara ett ganska smart drag) och till sist fotograferas. Som tur var fick vi en himla härlig fotograf och vi hade förvånandsvärt kul. Men mest underhållande var bildvisningen efteråt, då vi skulle välja ut tre bilder var vi ville behålla. Det var sanslöst hur mycket fula bilder det blev. Men efter mycket skratt, och lite ångest, fick vi fram tre bilder var, plus en syskonbild, som vi bestämde oss för att ta hem. 

Efter fotograferingen hämtade vi upp Jimjim på Danderyd. Sedan fortsatte äventyret mot Kista galleria där julklappsinhandling var näst på tur. Vi var ganska så slut allihopa efter den intensiva fotograferingen, men jag lyckades hitta en del riktigt bra julklappar. Nu ser jag fram emot inslagningen.
En månad kvar till julafton.

Jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar efter jul. Faktiskt så skulle lite snö bara vara himla fint just nu. Jag älskar när det är tillräckligt kallt ute så att snön ligger kvar på träden. Jag älskar när solen lyser och allt glittrar. Jag älskar att slå in paket. Jag älskar att kolla på juliga filmer. Jag älskar när man äntligen får börja lyssna på julmusik. Jag älskar att det alltid lyser i fönstret. Jag älskar doften av tändstickor och levande ljus.

På lördag ska jag, systrarna och Johan åka till Stockholm för att använda förra årets paket i julstrumpan; fotografering på The Studio. Har inga som helst förväntningar på några fina bilder eller så, men det ska bli kul i alla fall. Det jag ser mest fram emot är efteråt, då vi allihopa ska julhandla. Så himlahimla fint!
Garderob.Så här ser det ut i min mini-mini-walk-in-closet. Iof är det inte mycket att gå in i, den är ungefär så stor att det nätt och jämt går att ställa sig i den och vända sig ett varv. Mycket mer än så går inte. Å andra sidan är det inte mycket mer som behövs.
Hur som helst tror jag att jag behöver införskaffa lite höst/vinterplagg. Det känns som att alla mina kläder går under sommarkategorin.

London calling.

På tal om ingenting har vi bokat resa till London.
I mars bär det iväg och det är hela familjen med tillhörande pojkvänner som åker. Och denna gång har vi lyxat till det lite extra och åker inte med Ryanair, utan med British Airways. Från Arlanda och allt, rena rama lyxen. Jag är hur som helst galet förväntansfull och kan knappt bärga mig. Fem dagar av London!

117093659031256028_qfwxmmwj_c_large


Måndagen.

Idag har jag känt mig viktig och vuxen.
Jag har varit på mitt första, riktiga heldags-möte tillsammans med 35 förskollärare, barnskötare och långtidsvikarier. Mötet inriktades på barns inflytande, samt lite teknik och naturkunskap. Dagen var kanske inte den roligaste jag varit med om, inte på långa vägar, men den var absolut intressant och givande.


Gårdagen.

Igår kom Evelina, Jimmy, Linnea och Johan hem på fin-söndags-middag.
Vi åt himla god mat, pratade ikapp om allt och sjöng och spelade piano. Det blev mycket prat om julen och nu är jag omåttligt längtansfull. Jag vill köpa julklappar, pynta, baka julgodis och lussebullar och pepparkakor, slå in paket och rimma, nu!Guldmedalj!!


Idag har jag varit och tävlat. Det gick helt fantastiskt bra för våran del. Vi tog guldmedalj i fristående
med poängen 17.9. Överlägset alla andra lag kan påpekas, vilket gjorde att vi även hade den högsta totalpoängen, 
vilket nog förvånade en hel del, inte minst oss! Hur som helst är vi otroligt nöjda och det var tio glada,
men trötta, tjejer som lämnade hallen med en guldmedalj runt halsen och en totalseger i fickan.


Leave yourself behind.

Så idag vaknade jag upp och hade ingen röst alls.
Det hela började igår då jag först började hosta en hel del och sedan blev jag otroligt hes. Ibörjan var det mest bara kul. Min röst är så mycket bättre i hest tillstånd. Men nu är det inte så värst vidare kul längre, inte alls. Får inte fram ett enda ljud, kan viska men det ska tydligen vara dåligt för stämbanden. Inte heller hosta och harkla är att rekommendera för att få tillbaka rösten. Så här sitter jag i min ensamhet och hoppas för allt jag har att jag ska ha rösten tillbaka imorgon och vara på topp. För då är det gymnastiktävling och jag är helt otroligt laddad.

Här är en fin låt, lyssna på den.


Breaking dawn.


Satt med rysningar ganska så konstant under hela filmen. Obeskrivligt, ofattbart bra!

NYC underground.


Allhelgonamiddag.


RSS 2.0